Skip to content

Talent Manager

Amsterdam€2,800 - €4,000 per monthTraineeship

Job description

Empower the Future

Bit Traineeship staat voor 'Empowering the brightest tech minds to drive businesses forward for good'. Als Talent Manager in ons team ben jij de brug tussen academisch talent en toekomstig leiderschap. Jouw rol is cruciaal in het vormgeven van de toekomst van tech leiders, waarbij je trainees met achtergronden in AI, data science en (digitale) innovatie zult vinden, matchen en begeleiden.

Jij weet kandidaten helemaal enthousiast te maken om bij ons aan de slag te gaan. Je kunt hen in een paar zinnen uitleggen waarom juist zij bij ons passen. Na een gesprek met jou weten ze precies waarom ze de uitdaging bij ons aan moeten gaan. Daarbij houd je rekening met ervaring en kennis, en denk je in mogelijkheden bij minder voor de hand liggende matches. Je hebt een scherp oog voor wie wij in ons team moeten hebben, omdat je zelf als geen ander bij onze cultuur past. Als je eenmaal de juiste kandidaat hebt gevonden, wil deze persoon dankzij jou zonder twijfel onderdeel van ons team worden.

Je weet precies hoe je onze kernwaarden vertaalt naar de ambities van een kandidaat. Je denkt zowel op korte als lange termijn en hebt complete controle over onze Talent Pools. Ook ben je op de hoogte van de huidige situatie van iedere kandidaat en blijf je met hen in contact. Zo zorg je ervoor dat we de beste matches maken, om deze kandidaten vervolgens om te toveren tot toekomstige tech leiders. Dit doe je door hen minstens een jaar lang te begeleiden en coachen tijdens hun traineeship-programma.

Ben jij de persoon die het ontwikkelpotentieel van mensen ziet en weet om te zetten in de juiste denkwijzen en professionele vaardigheden, die de wereld zullen veranderen?


Jouw impact

 • Je bent actief betrokken bij het aantrekken en aannemen van onze trainees. Van het identificeren van talent, tot het enthousiasmeren van kandidaten voor ons unieke programma tot het matchen met de juiste opdracht;
 • In je rol als matchmaker zorg je voor de perfecte verbinding tussen onze trainees en de uitdagende projecten bij onze klanten. Je gaat op zoek naar de ambities van ons talent en spreekt met klanten over de opdracht, om vervolgens alles te regelen dat gaat leiden tot de beste match;
 • Je draagt bij aan het verbeteren van ons traineeprogramma. Dat betekent dat je het interessant vindt om je te verdiepen in het ontwikkelen van talent, en hoe we dit op de allerbeste manier kunnen doen;
 • Je organiseert inspirerende evenementen voor zowel selectie als promotie, waaronder onze legendarische Bier & Pizza events;
 • Je helpt met het onderhouden van klantcontact, bijvoorbeeld voor evaluaties met de trainees en hun begeleiders, en ook wanneer we gezamenlijke trainingsessies of inspiratiesessies organiseren;
 • Je bent continu op zoek naar kansen om het programma en alles daaromheen te verbeteren, waarvoor je de samenwerking met de trainees en onze klanten opzoekt;
 • Je gebruikt jouw mensenkennis en -expertise om de trainees op vrijdagen, en doordeweeks waar nodig, te coachen en te begeleiden in hun professionele ontwikkeling;
 • Je krijgt veel vrijheid en ruimte voor creativiteit; je kun bij Bit jouw ideeën kwijt en mag experimenteren met de juiste selectie-, promotie- en matching-methodes. Dit alles zal altijd bijdragen aan het vinden, selecteren en matchen van top 1% talent.


Wat krijg je van ons

 • Een salaris tussen €2800 en €3700, afhankelijk van je ervaring;
 • Minimaal 25 vakantiedagen; dat lees je goed, minimaal ;-)
 • Een MacBook M1 en maandelijkse telefoonvergoeding
 • Gezellige vrijmibo’s en teamuitjes
 • Een eerste contract van 7 maanden en na 1 jaar een vast contract, als alles goed gaat
 • We helpen je met opstarten van je pensioen bij Brand New Day
 • Reiskostenvergoeding indien je verder dan 10KM van ons kantoor woont
 • Een dynamische en centrale rol in het groeiverhaal van Bit Traineeship
 • Samenwerking met een team van gepassioneerde tech- en innovatie-experts
 • Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, inclusief trainingen
 • Werken bij een B Corp en daarmee de kans om een bijdrage te leveren aan een diverse en inclusieve werkomgeving
 • En: 3 lieve kantoorhonden


Jouw werkomgeving

Bedrijven kunnen de huidige razendsnelle technologische ontwikkelingen onmogelijk bijbenen. Terwijl young professionals die al jaren programmeren voorop lopen als het gaat om zaken als Artificial Intelligence, Robotica en andere nieuwe opkomende technologieën. Om die reden is Bit 8 jaar geleden opgericht. Wij zijn een Research & Prototyping studio die klanten voorop laat lopen op de concurrentie, door nieuwe technologieën als allereerste in te zetten.

Op dit moment bestaat Bit uit 30 van de beste AI, Design en Computer Science young professionals van Amsterdam en omgeving. Wij onderzoeken en bouwen de allernieuwste technologieën voor klanten als Schiphol, ING, eBay en Philips. Als verlengstuk van in-house R&D afdelingen zorgen wij dat bedrijven frontrunner worden.

Naast de unieke propositie is ook een ijzersterke cultuur een van de geheimen achter de snelle groei van Bit. Een nuchtere, informele sfeer waar iedereen gelijkwaardig onderdeel van uitmaakt van het succes zorgt voor een hecht team waarin iedereen elkaar ondersteunt en het beste in anderen naar boven haalt.

Als onderdeel van ons team geven we jou vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Wat we daarvoor terugvragen is passie, plezier en prestatie.

We vinden het belangrijk dat jij je kunt identificeren met onze kernwaarden:

🧠 We lead, we learn.

👨‍👩‍👧‍👦 Team first.

🚀 Pushing status quo.


Bij ons kantoor op Science Park in Amsterdam, in het nieuwe en duurzame Matrix One-gebouw, bevindt je je temidden van innovatie en nieuwe technologie. Wij waarderen het belang van samenwerken op kantoor, en bieden ook de flexibiliteit van thuiswerken. Klantbezoeken en directe interactie met onze stakeholders maken ook een belangrijk onderdeel uit van je rol.

Job requirements

Wat breng jij

 • Heb je HBO/WO werk- en denkniveau in een relevante richting (zoals Communicatie, Psychologie, HR, Hotelschool, of een andere sociale studie)?
 • Beschik je over 1-4 jaar ervaring in een vergelijkbare rol, of heb je een overtuigend verhaal waarom jij zonder deze ervaring wel de juiste kandidaat bent?
 • Ben je een natuurlijke verbinder en spreek je vloeiend Nederlands en Engels?
 • Ben je proactief, empathisch, en resultaatgericht?

.. Dan zou jij zomaar onze nieuwe collega kunnen zijn :-)


Wat zijn de volgende stappen?

 • Je stuurt ons jouw CV en motivatiebrief
 • We plannen een kennismakingsgesprek om elkaar beter te leren kennen
 • Je maakt een persoonlijkheidstest om je potentieel verder te verkennen
 • We hebben een tweede gesprek waarin we dieper ingaan op jouw vaardigheden en ambities
 • Je maakt een opdracht en presentatie om jouw creativiteit en aanpak te laten zien
 • Tot slot, bij een goede match, ontvang je een contractaanbod


Sluit je aan bij Bit Traineeship en draag bij aan het vormgeven van de tech leiders van morgen.

Bij Bit vieren we verschil. De beste ideeën komen immers voort uit een diversiteit aan gedachten. Daarom moedigen we mensen van alle achtergronden aan om te solliciteren. Als je aan de functiebeschrijving voldoet, krijg je volledige en gelijke aandacht voor de rol - ongeacht ras, religie, genderidentiteit, seksuele geaardheid, handicap of leeftijd.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Details

€2,800 - €4,000 per month

or

Details

€2,800 - €4,000 per month